Kollektivtrafikens alla problem, del 2

Barnmat i all ära men hur många av er som läser har egentligen fått utstå de ohyggliga problemen som följer med dessa smp intetsägande burkar? Utan att flytta fokus från min kära granne i indianbyn väljer jag ändå att fortsätta utveckla detta utrymme i cybervärlden och genast slår det mig att kollektivtrafikens problematik fortfarande är en av den civilserade världens största mysterier och lika mycket en ohygglig plats för obehag och pinsamma situationer.

Förra gången tog vi upp problemet i att precis missa avgången och hur man undviker att känna sig totalt utstirrad. Vår nästa analys handlar om den gången du faktiskt hinner i tid och kommit på bussen nere vid den lokala busshållplatsen. Där och då dyker genast nya problem upp och ett av dom allra mest hemska är situationen där du till din fasa upptäcker att bussen nästintill är fullsatt och att de enda två sittplatser som är ledig är en längst in i hörnet bredvid pensionären med käppen eller en vid barnvagnsplatsen. Det vi vill analysera är vad ens alternativ i det läget är och hur du på smidigast sett undviker någon annan och allra mest dig själv att hamna i en oerhört jobbig psykisk sinnesstämning.

Så vad gör man i detta läge. Ens första tanke borde nog vara att slå sig ner bredvid tvåbarnsmorsan med barnvagnen på den lediga platsen lagom vid mittdörrarna. Problemet är bara det att du inte är ensam i bussen att ha tänkt den tanken. Så hur kan du få hela bussen att förstå att just du borde få sitta där utan att utpekas som total respektlös (det är ju trots allt en barnvagnsplats)? En teori är att på något sätt låtsas att du har ont i benen och verkligen måste sitta ner. Däremot kan den här teorin spricka om fallet var sådant att du sprang till bussen och alla därinne såg dig hinna precis innan dörrarna slogs igen. Då är dina chanser väldigt små att komma undan med den förklaringen.

En annan teori är att verkligen gå inför att du har väldigt bråttom och att du verkligen måste av såfort som möjligt. Denna teori kan visserligen också spricka rätt fort om folk runt omkring dig inser att du tillexempelvis ska av i Vaxmora oavsett var du gick på. Så för att den här teorin överhuvudtaget ska va värd att prova på tror vi indiander att du max får sitta ner under tre stopp, sen måste du gå av. Men det gäller också att du inte gör dig allt för hemmastadd på platsen för det kan väcka ilskna blickar. Så sätt dig helst så långt ut på kanten av den lilla stolen så att du verkligen ger intrycket att du bara vilar benen i väntan på att få springa av bussen. På det sättet kan du faktiskt klara dig, men eftersom denna manöver verkligen kräver ett bra skådespel och en hel del mod så kanske den inte är att rekommendera för gemene man. Nej sikta då heller på platsen längst bak bredvid kärringen, förlåt pensionären.

Här uppstår istället andra problem. Eftersom vi lever i Sverige vet vi att vi inte är dom som gärna ställer till med en scen hur som helst. Så hur kommer vi förbi denna person som sitter ivägen för en högst åtråvärd plats utan att göra oss till åtlöje. Första tanken skulle väl kanske vara ett enkelt "ursäkta" och be henne resa på sig. Men eftersom det handlar om en äldre dam med till synes försvagade ben så är det bäst att du låter bli. Att klättra över hennes ben är inte heller att föredra då det både väcker uppmärksamhet och kanske till och med kan skrämma den stackars damen. Så det bästa vi tror du kan göra i det läget är att ställa sig nära platsen och utan ord antyda att du vill ha platsen. En dam i sina bästa år kommer genast att förstå dina intentioner och mer eller mindre smidigt hasa sig inåt så att istället hennes plats blir ledig. Problemet löst? Kanske.

Men det kan ju lika gärna hända att du inte har flytet med dig denna dag. I så fall gäller det att du så fort som möjligt finner dig i att stå upp hela bussresan. Detta kan i många fall vara ganska skönt, för att slippa trängas med folk som ska av sex hållplatser innan dig. Men det gäller också att du har en väldigt bra balans så att du inte hoppar till varje gång busschauffören stannar till för att plocka upp nya passagerare. Har du tur behöver du bara vänta någon hållplats innan en helt ledig sittplats dyker upp och du kan nöjt sätta dig och andas ut. Ännu ett problem kan vara löst.

Men för säkerhetens skull vill vi ge er ett tips på bussar ni ska undvika för att säkerhetsställa att ni inte ens behöver hamna i den här situationen från början. Så: Undivk alla bussar som åker förbi Rudbeck eller Malla silvferstoples väg på mornarna och eftermiddagarna under perioden Augusti-Maj. Försök också att undivka sightseeingbussen 545(båda riktningarna) i Väsby på kvällarna då det garanterar är fullt med dagdrivande fjortisar från inre Bollstanäs. Klarar ni av detta är chansen mycket större att ni lugnt och stilla kan njuta av er busstur på väg till nya äventyr. Men tro inte att allt är över för det. Det finns fler djupa sjöar att trilla ner i under en kort bussfärd ner till det lokala badet. Men det är ett problem vi löser längre fram. Tänk på våra starka ord sålänge och simma lungt. Jesper va som sagt namnet, ifall ni av någon anledninig skulle ha missat det.

PEACE!

Kommentarer
Postat av: Säsongare på A1

Det största problemet är väl ändå när man slagit sig ner på sätet, öppnat City och börjat läsa om krisen i Djurgårn då en granne slår sig ner brevid en och BÖRJAR PRATA.... Hur gömma sig ?

2009-07-30 @ 17:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0