En tribute till alla män

Ibland blir man så Fröbergskt jävla trött på feminismen alltså. Nu är det här säkert stenåldersnyheter för dom allra flesta, men tydligen räcker det inte med kvinnlig rösträtt och att damfotboll numera räknas som en "riktig" sport. Det finns tydligen vissa kommuner som slaskat fram speciella "Fru Gårman"-skyltar som ett krampaktigt och oerhört krystat komplement till den gamla hederliga "Herr Gårman"-varianten. Hybris är ju bara förnamnet. Dessutom förstör man ju en gammal klassisk ordvits.

Nä, nu är det dags för den här (kraftigt mansdominerade) bloggen att bita ifrån. Dags för ett orakat, pungsvettsstinkande testosteronpumpat inlägg om kanske det allra manligaste som finns. Nämligen navelludd.

Tänk efter lite. Har ni någonsin sett ett fruntimmer ivrigt grävandes med halva näven i naveln, för att sedan stoltsera med en försvarlig mängd blågrå klumpar av svett, hud och ludd som hon bryskt trycker upp i ögat på er för att ni ska få en närmare titt på spektaklet? Nej, tänkte väl det. Navelluddet är det som skiljer agnarna från vetet, kvinnorna från männen. Fast snart blir väl även det förbjudet, eller så framställs det bleka kopior av det blågråa guldet i kvinnoversion, allt i jämställdhetens kladdkakedoftande tecken.

Förresten är det väl en jävla tur att tjejer inte får navelludd. En tjej hade ju genast virkat ihop en halsduk eller mössa av skiten, medan vi män gör det enda rätta och sparar luddet i burkar till sämre tider:

http://www.feargod.net/fluff.html

Hur kommer det sig för övrigt att luddet i fråga alltid har samma intetsägande färg? Eller, en betydligt viktigare fråga: Eftersom luddet till stor del består av "klädrester", betyder det att den där nya stekiga t-shirten du är så snuskigt nöjd med sakta vittras sönder och övergår i luddform? Kommer detta innebära att mänsklighetens klädlager på sikt är utrotningshotat? Kommer vi alla i framtiden att gå runt med tröjor gjorda av plåt? T-shirts gjorda av plywood? Kallingar gjorda av betong? Samtidigt som världen badar i navelludd...

När den framtiden väl är verklighet lär ju vårat minsta bekymmer vara ifall vi behöver en "Fru Gårman"-skylt eller inte...
Nä fy fan, säger jag bara. Dags att knäcka en bärs och göra det vi män är allra bäst på. Nämligen dega i soffan och pilla sig i naveln. Vem vet, man kanske hittar nåt?

//Flemman


"Kille är ingenting man föds till, det är något man blir." Brandmannen Scott, Nile City 105,6




PS: Tjejer, innan ni bombar bloggen med arga kommentarer vill ja bara förtydliga att den "mansgrisaktiga" tonen i inlägget var bara på skämt ;P Ta det med en klackspark ;)


Kommentarer
Postat av: Albin

Anders, du är ingen macho man, ingen tar din mansgris ton på allvar ;P



Diggar ämnet, vart får du alla konstiga ämnen ifrån? Kanske grävs dom fram när du gör det som vi män gör bäst?

2009-09-24 @ 21:20:45
Postat av: ssSSss

flemfjäll.. helt underbart! piggar upp i det norrländska mörkret att höra lite härligt äcklig mansgrisinism! (spec när det är á la Flemman!)



MEN! om du kan skriva sånt där kan jag lova dig att du aldrig har den helevetesavgrund som är min navel.. ELLER vad som kan samlas där! Räcker det med att säga att jag fått höra att det luktar ost där innifrån för att du ska förstå ;)? Med din manligt nedsatta IQ kan jag förstå att denna subtila hint inte får någon vidare större polett att trilla ner men jag håller tummarna för att dina äggstockar är under utveckling och att din hjärna kanske även den hänger med i processen!



Peace, love och popcornpaj!

2009-09-24 @ 21:23:38
Postat av: Linn

Haha jag måste nog säga att just i det här fallet kan vi nog klara oss utan jämställdhet. Vi tjejer lämnar nog gärna över navelluddletandet till er män. Enjoy..!



PS. Flemman, typ alla som någon gång träffat dig vet att du inte var seriös! :D

2009-09-24 @ 21:36:38
URL: http://imunwritten.blogg.se/
Postat av: Annika

Asså, vad i helvete säger man om ett sånt här inlägg? Det enda jag kan bidra med är att jag faktiskt tänkte på navellud häromdagen och kom fram till, i mitt stilla sinne, att det är lite äckligt.



Så ni kan få ha det för er själva, precis som tåsvetten och pälsen under armarna:D

2009-09-24 @ 21:50:01
URL: http://nobigfish.blogg.se/
Postat av: Kungen

"Fan, har du kaviar i naveln eller??"

Om man jobbar för Bring får man illgrönt navelludd. True story!

2009-09-24 @ 22:48:05
Postat av: Tebrand

Är det bara jag som någonstans mellan raderna hos de kvinnliga kommentarerna kan urskilja en viss mån av avundsjuka ? Det finns ju ändå en klyscha som heter att man vill ha det man inte kan få. Bra gnugg Flempy!

2009-09-25 @ 00:17:22
Postat av: Per

Först och främst med detta inlägg vill jag gärna ta och svara på unge Herr Tebrands svar ang. en viss mån av avundsjuka.

Detta kan mycket väl vara sant då grävande efter mannens egna navelludd är ett intresse utöver den fysiska träningen som gör att vi för en gångs skull kan sitta stilla med ett intresse som intresserar oss utan den jobbiga delen av att vara Man.



Till svar på gamle Herr Flemman så kunde jag inte hålla med dig mer än vad jag redan gör. Snart kommer feministerna ta det som håller oss kärt, då blir det inget som vi kan ha att roa oss med i reklam pauserna mellan vår ärorika fotboll som vi följer med häpna blickar.

2009-09-25 @ 04:31:07
Postat av: jenny

hahahaha så jävla rätt! feminism är faktiskt bara ett dumt hittipå enligt mig. och lilla söta anders jag tror inte ngn tor att du är allvarlig =D



hare bäst vännen!

2009-09-25 @ 15:39:10
Postat av: ssSSss

nu är det nästan så att man blir lite sne..!

feminism är inte(!) "..ett dumt hittipå", det vill jag inte tro att en vettigt männsika skulle kunna tycka!



enligt svenska akademins ordlista innebär feminism kvinnans fulla (ekonomiska, sociala o. politiska) likställighet med mannen.

Kan man säga att det är dumt?



Felet ligger inte i feminismen som ideologi utan hur samhället tolkar detta, kvoteringar, Fru Gårman m.m.

Genushysterin gynnar ingen, minst av allt feminismen! Vad samhället måste inse är att det är ok att vara annorlunda (till och med att vara kvinna!) alla behöver inte behadlas likadant, alla SKA inte behandlas lika! MEN alla ska ha samma rättigheter.



Det är de personliga förutsättningarna som ska bestämma, inte könet.

2009-09-25 @ 17:51:34
Postat av: Tobbe

Makalöst inlägg, men jag måste säga att du förstör ju nästan allting med ditt PS :((

2009-09-25 @ 20:39:37
Postat av: Modige Magnus

Jo, jag håller med Tobbe lite faktiskt. Schysst blogg men det där PSet förstör lite. Våga väck lite reaktion istället när du skriver en blogg likt denna. Det är ju bara roligt att se vilka som faktiskt förstod att det var ett skämt och vilka som inte gjorde det!

2009-09-28 @ 23:01:08
Postat av: jenny

ja du har rätt att samhället misstolkar vad feminism innebär men det skulle vara bättre att använde ett ord och uttryck för allas jämställdhet, inte bara för kvinnans med mannen. för man är väl annnorluna om man är man också...

2009-09-29 @ 18:30:43
Postat av: Albin

Feminism är bara en form av orginal rörelsen som mysteriöst transformerats till ett vapen för att bitterfittor ska kunna bekräfta att dom har någonsorts poäng när dom gnäller på män



Orginal rörelsen hette Suffrage, då kvinnor nöjde sig med att få rösta

2009-09-30 @ 22:27:43
Postat av: s

det är just det som är min poäng! skillnaden mellan människor går längre än bara könstillhörighet, varje individ är unik i sig och har sina egna förutsättningar som kan vara helt oberoende av könet! men sen ÄR det också skillnad på att vara man och att vara kvinna, det får man inte vara rädd att erkänna! Homogent behöver det absolut inte vara, varken mellan eller inom könen eller vilken annan grupp man nu kan tänkas vilja dela in människor i!



Och ja, röst rätt är trevligt! men när vi nu fått er att gå med på det är det väl bara att köra på och se var gränsen för vad man kan få går!

2009-10-03 @ 17:48:47
Postat av: Redaktör Flemström

Älskar att det blev sån debatt asså ;P Men jag håller väl med att jag inte borde skrivit PS'et... Men vad gör man, man är väl inte mer än människa :P

2009-10-03 @ 19:19:04
URL: http://indianbyn.blogg.se/
Postat av: W

F*cking loving it flAnders!

Du har så många rätt att jag blir tårögd så här på söndagkvällen!

Keep the wise words flowing!

2009-10-04 @ 19:25:21
Postat av: W

Glömde bort..

Feminism är äckligt btw...

Så...nu är jag nöjd!

2009-10-04 @ 19:26:56
Postat av: Redaktör Kvistrum

Tycker gränsen går vid rösträtt ändå, nån måtta får de faktiskt vara...

2009-10-05 @ 10:50:43
URL: http://indianbyn.blogg.se/
Postat av: s

som sagt.. rösträtt är trevligt! nu har vi blitt bortskämda å börjat få mersmak.. nu kommer vi inte ge oss förrön vi tagit över samhället!



sucks to be you guys!

2009-10-06 @ 15:08:59
Postat av: systra di

jag hade navelludd senast denna formiddag. punkt slut.. eller nat (tjejers kan ha en tendens att vara rodaktigt eler vitt, men visst finns det dar. du har bara for lite dotid med tjejer helt enkelt, sa att ni ahr tid att jamfora navelludd menar jag) PUSS

2009-11-09 @ 19:49:29
URL: http://detbasalivet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0